Over mij

Mijn foto
Welkom op mijn weblog! Ik zal mij even voorstellen: ik ben ’t thuisblijfvadertje. Omdat ik (noodgedwongen) niet werkzaam ben, zorg ik voor ons zoontje (geb. 2012), samen met mijn partner die het brood op de plank brengt. Mijn hobby’s zijn krachttraining, voetbal, en koken (met name natuurvoeding). Verder houd ik mij bezig met esoterische onderwerpen, antroposofie, politiek en is de natuur een pas ontdekte, grote inspiratiebron. Ter ontspanning drink ik van tijd tot tijd een pilsje in de kroeg, kijk ik (horror)films en luister ik naar de harde muziekgenres. Voor mij is het een uitdaging om met weinig geld veel te doen, en tegelijk steeds milieuvriendelijker en zelfvoorzienender te gaan leven. Consuminderen is inmiddels een hobby geworden, daarom probeer ik steeds meer zelf te doen. Dat valt nog niet mee met twee linkerhanden! Met dit blog probeer ik mezelf te motiveren nieuwe dingen te proberen en wil ik schrijven over mijn onhandige en stuntelige pogingen richting eenvoudig en zelfvoorzienend leven.

maandag 30 juni 2014

Keukenmachine?!?!


Bij het pureren van een grote pan pastasaus gaf mijn blender de pijp aan Maarten. Ik maak veel gebruik van de blender, hoewel ik het ding met enige regelmaat vervloek. Ik heb hem ongeveer een jaar (of minder) geleden gekocht voor een euro of 30, maar ben er nooit echt tevreden over geweest. Je moet ontzettend veel vocht toevoegen om het ding aan het draaien te krijgen, en vaak blijft hij hangen. Onderin blijft veel achter wat niet gemalen wordt, en je kunt alleen grote hoeveelheden pureren, anders gebeurt er niks. Noten en gedroogd fruit malen is al helemaal niet aan de orde. Een onding dus.

Nu moet ik dus een nieuw apparaat aanschaffen, maar ik heb werkelijk geen idee welke. Ik wil nu eindelijk eens een apparaat dat geen ergernis oplevert, en die alles kan wat ik wil (pureren/fijnmaken van sauzen, noten, harde groenten en gedroogd fruit. En dan ook in kleine hoeveelheden). Op internet heb ik al tal van keukenmachines/foodprocessors voorbij zien komen, maar ik kan maar geen keuze maken. Vele reviews en beoordelingen gelezen, en nu zie ik door de bomen het bos niet meer. M.agimix 5200 lijkt me wel wat, of de C.uisinart, vanwege de rond de 1000 watt motor. Maar ja, ze kosten wel zo’n 400 euro, en ik weet niet zeker of ze voldoen aan mijn eisen. Ik vraag me af of er ook goede keukenmachines/foodprocessors bestaan rond de 200 euro, die een krachtige motor hebben en lang meegaan.

Woensdag laat ik me maar even voorlichten in een winkel, en dan hoop ik een goede keuze te kunnen maken…….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten