Over mij

Mijn foto
Welkom op mijn weblog! Ik zal mij even voorstellen: ik ben ’t thuisblijfvadertje. Omdat ik (noodgedwongen) niet werkzaam ben, zorg ik voor ons zoontje (geb. 2012), samen met mijn partner die het brood op de plank brengt. Mijn hobby’s zijn krachttraining, voetbal, en koken (met name natuurvoeding). Verder houd ik mij bezig met esoterische onderwerpen, antroposofie, politiek en is de natuur een pas ontdekte, grote inspiratiebron. Ter ontspanning drink ik van tijd tot tijd een pilsje in de kroeg, kijk ik (horror)films en luister ik naar de harde muziekgenres. Voor mij is het een uitdaging om met weinig geld veel te doen, en tegelijk steeds milieuvriendelijker en zelfvoorzienender te gaan leven. Consuminderen is inmiddels een hobby geworden, daarom probeer ik steeds meer zelf te doen. Dat valt nog niet mee met twee linkerhanden! Met dit blog probeer ik mezelf te motiveren nieuwe dingen te proberen en wil ik schrijven over mijn onhandige en stuntelige pogingen richting eenvoudig en zelfvoorzienend leven.

woensdag 2 juli 2014

Mijn eigen personal trainer voor een prikkie


Ik ben een liefhebber van krachtsporten, zowel om te zien (gewichtheffen, powerliften) als om te doen (fitness). Vanaf mijn 15e totdat ik een jaar of 22 was (ik ben nu 27) bezocht ik de sportschool iedere ochtend trouw van 7 tot 9 uur. Omdat ik de motoriek heb van een houten klaas en aanvankelijk weinig variĆ«teit in de oefeningen wist aan te brengen had ik sterk de behoefte aan een personal trainer. Dit was natuurlijk geen optie met mijn schamele krantenbezorgersloontje. Toen ben ik een korte opleiding tot fitnessdocent gaan volgen, puur en alleen om productiever te kunnen trainen. Ik heb geleerd om bij de oefeningen een juiste houding aan te nemen, en om creatieve oefeningen te verzinnen om bepaalde spiergroepen te trainen. Zo kan ik mijn eigen trainingsschema’s maken en aanpassen. Op deze manier heb ik een personal trainer kunnen uitsparen, en heb ik geen begeleiding nodig waardoor een simpele, goedkope sportschool voor mij volstaat. De motivatie moet weliswaar van binnenuit komen, maar verder kan ik zeggen dat ik mijn eigen personal trainer ben.
 
Op mijn 22e ben ik verhuisd naar een andere gemeente, en moest ik mijn eigen sportschool vaarwel zeggen. In mijn huidige woonplaats was tot voor kort geen geschikte sportschool. Toen is de klad er een beetje in gekomen, vooral na de geboorte van mijn zoontje, wegens gebrek aan oppas tijdens het trainen.  Maar onlangs is er bij ons een mooie sportschool geopend, 5 minuten lopen van mijn huis en zo ben ik langzaamaan weer begonnen met trainen. Ik moet zeggen dat ik weer steeds enthousiaster wordt, dus nu is het een kwestie van volhouden en luisteren naar het innerlijke stemmetje: Kom op nou!

1 opmerking: